Heerlijke en gezonde recepten

Ontbijt: mugcake

In een kommetje:

- 1 rauw ei kloppen
- 3 eetlepels havermout naturel (Quaker)
- 1 banaan prakken (het beste is een halve banaan i.v.m. het zetmeel)
- eventueel een eetlepel chiazaad of lijnzaad eraan toevoegen

1 a 2 min in de magnetron op de hoogste stand, omkiepen op een bordje en giet er een beetje magere yoghurt of magere Franse kwark overheen met een paar aardbeien, frambozen, blauwe bessen of stukjes kiwi. 

Eiwitrijk, vezelrijk, koolhydraatarm en vol met vitaminen en mineralen!

Smakelijk!


Lunch: Salade met kip, kiwi en cashewnoten


Diner: courgettini met zalm


Gebakken kabeljauw met zuurkool


Nasi met varkensfilet

Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen: 1

Bereidingswijze:

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel het zout toe. Kook de rijst in circa 10 minuten beetgaar. Verhit ondertussen de olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de varkensfilet en de groenten toe en wok het geheel in circa 5 minuten gaar. Giet de rijst af en schep erdoorheen. Schep de nasi voortdurend om op laag vuur. Breng op smaak met de djahé, koenjit, laos, Kikkoman sojasaus, peper en eventueel Sambal oelek.

Tip:

Ook lekker met een gebakken ei i.p.v. varkensfilet

  • Ingrediënten:
  • 1 portie (50 g) PS. food & lifestyle Balance soja rijst
  • 50 g varkensfilet in stukjes
  • 50 g prei in ringen
  • 50 g taugé
  • 50 witte kool in reepjes
  • 1/2 oranje paprika in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 tl djahé
  • 1 tl koenjit
  • 1 tl laos
  • 1 tl Sambal oelek
  • Peper
  • Zout