Hoe zorg je ervoor dat je tijdens je vakantie ook bewuste keuzes blijft maken?

30 juni 2022

Hoe zorg je ervoor dat je tijdens je vakantie ook bewuste keuzes blijft maken?

Zoals sommige van jullie misschien al weten is onze nieuwe collega Melany (zie foto, mooie verschijning toch he?!) afgelopen weekend terug thuisgekomen van een heerlijke rondreis in Azië! Velen hadden al even kennis met haar gemaakt voor haar vakantie. Inmiddels is ze fris en met veel energie gestart bij ons en hoopt ze jullie komende tijd allemaal te mogen zien en spreken.

Graag deelt zij haar tips over hoe zij de afgelopen weken bewuste keuzes heeft gemaakt en hierdoor resultaat heeft geboekt (5 kg afgevallen in 10 weken), maar natuurlijk ook heeft genoten!

  • Eet kleinere porties. Je lichaam raakt hier snel aan gewend en meestal heb je door het warme weer toch minder trek.
  • Zorg dat je iedere ochtend voordat je op pad gaat een grote fles (2L) water meeneemt, ook als je naar het strand gaat of aan het zwembad ligt. Hydrateren!
  • Ruil je cocktail in voor een fruit Juice (Let wel op verborgen suikers die hier meestal aan worden toegevoegd! Geef voor de zekerheid aan dat je geen extra suiker erin wilt).
  • Sta eens bewust stil bij wat je op je bord aan het scheppen bent. Heb je deze hoeveelheid wel nodig? Maak keuzes, maar ontneem jezelf niks. Neem niet alle koolhydraat producten die je lekker lijken tegelijkertijd, maar verdeel over je vakantie.
  • Kies voor een waterijsje in plaats van bolletjes ijs of magnums. Toch liever bolletjesijs? Laat het hoorntje of koekje dan achterwege. Scheelt al weer!
  • PS. food en lifestyle producten zijn heel goed mee te nemen op vakantie als tussendoortje. Ik nam zelf genoeg repen mee voor de eerste weken, zodat ik een lekker tussendoortje had als ik onderweg was.
  • Beweeg, loop, wandel, fiets, zwem en track dit met je horloge of telefoon. Dit werkt heel motiverend!


Naast de tips van Melany nog een aantal extra tips:

  • Onze PS. Food & Lifestyle producten mag je gewoon meenemen in de ruimbagage en ook in de handbagage, zolang je je maar houdt aan de voorwaarden (vloeistoffen, etc.). Sommige vliegmaatschappijen vragen om een dieetverklaring. Deze verklaring kun je laten invullen door je coach en meenemen op vakantie. Daarnaast moet de Douane kunnen controleren welke ingrediënten er in de producten zitten. Neem dus de doosjes mee. Om ruimte te besparen kun je ze plat in je koffer doen. Vlieg je buiten de EU? Dan moet je etenswaren vaak aangeven en daar misschien invoerbelasting over betalen. Bijvoorbeeld in Amerika. Ons advies is om voor de zekerheid even contact op te nemen met je vliegmaatschappij, dan weet je het 100% zeker.
  • Magere) kwark of yoghurt, gekookt/gebakken ei, roerei, mager vlees en vleeswaren, bijvoorbeeld biefstuk, varkenshaas, kalfslap met groente of een salade met kip of kalkoenfilet.
  • Geitenkaas en Feta bevatten ontzettend veel eiwitten (tevens is Feta een probioticum, het bevat veel gezonde darmbacteriën)! Zeker dus ook een aanrader!
  • Vis, schaal- en schelpdieren, bijvoorbeeld een salade met tonijn, een stuk witvis met groentes of scampi’s met groentes of salade.
  • Neem in de middag lekker veel rauwkost en andere groentes. Vaak wordt er alleen in de avond groente gegeten, waarom zou je dit niet ook in de middag nemen?!
  • Verblijf je op een camping? Steek dan lekker de barbecue aan. Kies voor kipfilet, rund of vis met gegrilde groentes of een salade.
  • Bereid een maaltijd met PS. food & lifestyle pasta en rijst. Kijk op psfoodandlifestyle.nl of neem je PS. food & lifestyle kookboek mee ter inspiratie. Tenslotte zijn dit allemaal makkelijke, gezonde en snelle maaltijden!
  • Heb je ook een vriezer? Maak een lekker koud ijsje van de PS. food & lifestyle koude drank, smoothies of ready to go producten.
  • Vermijd alcohol zoveel mogelijk (liefst helemaal)! Als je toch graag alcohol wil drinken, kies dan voor droge witte wijn, Prosecco of Champagne, witte Vodka-Spa rood met een schijfje citroen.
  • Drink voldoende water (zeker ook bij je glas alcohol om je vochtbalans op peil te houden).
  • Voeg komkommer en munt toe aan je water voor een lekkere frisse smaak.
  • Niets is zo verleidelijk als een buffet. Vaak zijn je ogen groter dan je maag. Luister goed naar je hongergevoel anders is de kans groot dat je alleen nog maar eet omdat het allemaal zo lekker is.
  • Beoordeel je gerecht/snack met een cijfer... Is het voor jou een dikke 10 (voor mij is dit een droge witte wijn met een kaasje, blijf toch een Bourgondiër he😋)! Geniet er dan optimaal van en voel je niet schuldig! Geef je het eigenlijk een cijfer 8 of lager... Vraag jezelf dan af waarom je het eet en of het je écht waard is...
  • Loop bij het ontbijt de versgebakken broodjes, pannenkoeken en gebakjes voorbij en kies voor magere kwark of naturel yoghurt, rauwkost, vleeswaren en eieren. Vind je dit moeilijk? Probeer dit dan op zijn minst af te wisselen.
  • Salades passen goed in het PS. food & lifestyle programma en zijn natuurlijk heerlijk bij warm weer! Neem alleen geen croutons en vraag olie en azijn in plaats van dressing.
  • Wil je toch liever een dressing? Laat hem dan apart serveren zodat je zelf in de hand hebt hoeveel je hiervan neemt. Voor de chefkok maakt het echt niet uit of hij het erover of ernaast serveert. Aarzel dus niet om dit te vragen (eisen😋)!
  • Organiseer je thuis een barbecue en ben jij dol op bijvoorbeeld Whisky Cocktail of Barbecue saus? Meng dan 1 eetlepel hiervan met 2 eetlepels water. Zo heb je toch dressing, maar krijg je niet al te veel koolhydraten en suikers binnen.
  • Ook is zelfgemaakte tzatziki heerlijk bij je salades of tijdens de barbecue! Meng Magere Frans kwark, met knoflook en het sap van een komkommer! Zo fresh!
  • Toetjes zijn een grote verleider op het menu... Ben jij dol op zoet? Zorg dat je voldoende van jouw favoriete zoete PS. food & lifestyle snacks meeneemt zodat ook jij iets lekkers kunt nemen na de maaltijd. Zo loop je al minder risico dat je voor dat ijsje of dat gebakje gaat...
  • Neem voor de luie stranddagen (want die mogen er zeker ook zijn tijdens je vakantie!) de PS. food & lifestyle ready-to-go flesjes, zakjes chips en repen mee.
  • Neem goede schoenen mee en verken de omgeving te voet. Loop naar het strand of dat dorpje verderop, wie weet wat voor een mooie dingen je onderweg allemaal tegenkomt... Voor de echte fanatiekelingen zijn er ook genoeg wandelvakanties te boeken.
  • Met wandelen verbrand je ongeveer 5 kcal per minuut (bij een gemiddeld gewicht van 75 kilo en stevig door wandelen). Dit verbrand je gemiddeld met een uur wandelen: 300 kcal. Dan heb je toch maar weer mooi die Spaanse gazpacho en de pinchos Morunos verbrand!😉
  • Doe je hardloopschoenen in je koffer en ga af en toe eens een heerlijk rondje rennen. Zie het niet als een "must", maar als een mooie gelegenheid om wat van de omgeving te zien en je conditie op peil te houden op vakantie. Ondertussen doe je ook nog een mooi bruin kleurtje op! Win-win!
  • Na het hardlopen neem je een lekkere koude douche (stimuleert je doorbloeding!) en je voelt je weer als herboren.
  • Met joggen verbrand je ongeveer 10 kcal per minuut (bij een gemiddeld gewicht van 75 kilo). Met een half uurtje joggen verbrand je ongeveer zo'n: 300 kcal. Dit staat ongeveer gelijk aan een portie Griekse salade met een spies souvlaki. Met joggen op het strand verbrand je nóg meer!
  • Een mooie stad (of een vlak eiland zoals Kos!) verken je gezellig op de fiets. Je kunt makkelijk van hotspot naar hotspot verplaatsen in relatief korte tijd. Ook als je een langere vakantie hebt geboekt kun je een keer een fietstochtje maken. Je komt op deze manier ook sneller op mooie plekjes waar je met de auto niet snel of makkelijk komt. Met fietsen (hebben we het niet over een elektrische he!😉) verbrand je ongeveer 8,5 kcal per minuut (bij een gemiddeld gewicht van 75 kilo en stevig door fietsen). Met een uurtje fietsen (op matig-intensief tempo) verbrand je ongeveer zo'n 400 kcal. Hiermee heb je lekker je ontbijt van gebakken eitjes, je PS. food & lifestyle reep Intense chocolade als tussendoortje en je biefstuk bij het diner verbrand.
  • Is jouw bestemming een lekker warm land? Dan is er eigenlijk altijd wel een zwembad in de buurt (of in de zee tegen de golven in kan natuurlijk ook voor de fanatiekelingen onder ons)!😉 Ga regelmatig even baantjes trekken, dat zorgt naast extra beweging ook voor lekker wat afkoeling. De zee leent zich in een mooi gebied ook perfect om te snorkelen of misschien wel te duiken. Met zwemmen verbrand je ongeveer 10 kcal per minuut (bij een gemiddeld gewicht van 75 kilo en stevig door zwemmen). Dus verbrand je met 10 minuutjes zwemmen al zo'n 100 kcal. En daarmee is die PS. food & lifestyle aardbeien smoothie, die je mee naar het strand had genomen, alweer verbrand.
  • Op veel campings en stranden staat er wel ergens een net om een balletje te gooien of te slaan. Trommel wat mensen op om tegen elkaar te spelen of organiseer een toernooitje (strand)volleybal, badminton of tennis. Tafeltennis ("rond de tafel") kan natuurlijk ook!
  • Stop nog vlug even een bal in jullie propvolle auto, je zult zien dat die vaak van pas gaat komen. En jij doet natuurlijk mee met dat potje voetbal of basketbal met de kinderen. Je kids blij, jij blij!😋
  • Heb je nog jonge kids? Neem hem/haar op je schouders of in je draagzak en doe dagelijks een aantal squats! Vaak vinden zij het zelf ook leuk (mijn zoontje kreeg er de slappe lach van!) en jij hebt weer een aantal calorieën verbrand!
  • Ken je dat: lig je lekker te zonnen bij het zwembad, start ineens de muziek en staat er een groepje gebruinde, enthousiaste recreatiemensen al de eerste pasjes te doen voor de aqua gym van 10.00 uur. Draai je niet nog een keer om, laat de gedachte los wat anderen van je denken en doe lekker mee! Is die aqua gym niets voor jou? Geef je dan op voor een potje waterpolo!
  • En de echte gevorderden en waaghalzen kunnen natuurlijk gaan bergbeklimmen, kanoën, wildwater raften, surfen en survivallen... Wij houden je zeker niet tegen, be our guest!😉
  • Tot slot sluit ik me aan bij de grootste tip van Melany: "Gewoon GENIETEN! Zodat je bij terugkomst er weer fris en met veel energie tegenaan kunt!"

Graag zien we jullie volgende week nog in onze studio om er nog even lekker tegenaan te gaan met zijn allen alvorens we met onze billen op het strand gaan liggen! Wij gaan er zelf ook even tussenuit van 11 juli tot 25 juli. Bij deze wensen wij jullie alvast allemaal een een hele gezellige, zonnige zomer! GENIET!

Terug naar het overzicht