TFM-sessies

Thermo Fysische Methode

De TFM-methode bestaat uit het verrichten van specifieke oefeningen in transparante verwarmde cabines. Deze oefeningen zijn gericht op de plaatsen waar men vooral centimeters wilt kwijtraken. De speciale buik- heup- of dijprogramma’s zorgen voor de verbranding van de daar aanwezige vetophoping. Wel is het belangrijk dat u uw hele lichaam traint.

De warmte zorgt voor ontspannen spieren waardoor de spierpijn wordt voorkomen en de afbraak van vetreserves nog meer wordt bevorderd. Tevens vindt hierdoor een afterburn-effect plaats: de vetverbranding gaat nog geruime tijd ná de behandeling door (veel langer dan bij traditionele fitness)! Deze oefeningen gebeuren onder individuele deskundige, individuele begeleiding in een ontspannen sfeer en nemen slechts 30 minuten van uw tijd in beslag. Zo wordt bewegen weer leuk!

Dus waarom 1,5 uur in de sportschool zwoegen als u evenveel calorieën kunt verbranden tijdens een TFM-sessie van een half uur...?!

Hoe gaat het in zijn werk?

Twee keer per week voert u 30 minuten oefeningen op tempo uit met lichte gewichten in een verwarmde cabine waarin het ongeveer 38ºC is. U begint met een basisschema voor buik, billen, benen en armen. Hierdoor wordt uw hele lichaam getraind en voorbereid op de volgende schema’s. Daarna krijgt u steeds een persoonlijk schema dat gericht is op uw probleemzones en/of lichamelijke klachten. Voor mensen met lichamelijke klachten wordt er in overleg met onze osteopaat en/of fysiotherapeut een schema op maat gemaakt. In de cabine zitten hand- en voetlussen die voor weerstand zorgen tijdens de oefeningen waardoor u intensief maar comfortabel traint. De warmte voorkomt spierpijn, de oefeningen zorgen voor een goede doorbloeding en overtollig vet verdwijnt. De oefeningen kan iedereen met plezier uitvoeren. Dit alles onder persoonlijke begeleiding in een rustige ontspannen sfeer.

De ervaring leert dat veel lichamelijke klachten (o.a. reuma, fibromyalgie, artrose, osteoporose, RSI, diabetes, obesitas, migraine, rug- nek- en schouderpijn) hierdoor kunnen verminderen.

Ook als uw resultaat heeft bereikt kunt u bij Top Balance Maastricht blijven sporten in TFM-cabines om uw figuur en conditie op peil te houden.

Afspraak maken